Annie M.G. Schmidt

Valeriuslaan 18

6952 EK Dieren
Telefoon: (0313) 41 40 77

Email

amgs@scholengroepveluwezoom.nl 


OBS AMGS Fit & Gezond

woensdag 29 november 2017 - 20:15
IMG_6161.jpg

Meer bewegen en gezonde voeding zijn belangrijke thema’s binnen de school. Zo doet de school o.a. mee aan het EU-schoolfruit project. De kinderen krijgen 20 weken lang, drie keer per week verschillende soorten groenten en fruit. Voor het buiten spelen zijn er verschillende materialen aangeschaft, waardoor kinderen actiever worden en bewegen nog leuker gaan vinden. Foto's klik hier 

Ook ten aanzien van de schooltijden en de samenwerking met kindercentra is er volop beweging. Sinds dit schooljaar heeft de school een ander rooster. Het 5-gelijke dagen model; de kinderen gaan alle dagen van 08.30 tot 14.10 uur naar school. Met als extra optie voor ouders om 5 snipperdagen per jaar op te nemen.

In samenwerking met Puck & Co is er een peutergroep in de school, waarbij een leerkracht uit de kleutergroep ook op een aantal dagdelen in de peutergroep staat en zijn er een aantal activiteiten met peuters en kleuters samen. Een doorlopende ontwikkelingslijn van peuter naar kleutergroep is hierbij het gezamenlijke doel.

Verder zijn er plannen voor het herinrichten van het schoolplein. Het is de bedoeling dat het schoolplein meer een wijkfunctie gaat krijgen, voor zowel de kinderen van de school als de kinderen uit de wijk. Multifunctioneel en duurzaam.

Kortom de school leeft en is fit en volop in beweging!